سبک روستیک به چه سبکی گفته می شود؟
سبک روستیک یکی از سبک های جذابی است که با اجرای آن انسان، حس بودن در طبیعت را تجربه می کند. در واقع با وجود زندگی پرمشغله امروزی استراحت در فضایی که دکوراسیون آن به سبک طبیعت باشد، بسیار لذت بخش است. به عبارت دیگر سبک روستیک، سبکی به شیوه خانه های روستایی است. این سبک دارای قدمتی بسیار طولانی است اما، از قرن 19 به بعد مورد توجه ویژه قرار گرفت و با استقبال بسیاری روبرو شد. جهت آشنایی بیشتر با ویژگیهای سبک روستیک در طراحی داخلی در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
اتاق نشیمن به سبک روستیک
متریال های این سبک
یکی از ویژگیهای سبک روستیک و تفاوت آن با سایر سبک ها، نوع متریال استفاده شده در این نوع دکوراسیون است. در واقع در این سبک از متریال هایی استفاده می شود که به صورت خام و طبیعی هستند. به عنوان مثال از سنگ طبیعی برای میز، دیوارها، کف پوش و شومینه و از چوب طبیعی نیز در ساخت مبلمان و قفسه کابینت ها استفاده می شود. به منظور طبیعی نشان دادن چوب های به کار رفته در این سبک، بهتر است از چوب هایی استفاده شود که دارای ترک و یا زدگی باشند.
پارچه های مورد استفاده در سبک روستیک
همانطور که مطلع هستید معمولا در دکوراسیون خانه های روستایی از پارچه های طبیعی مانند: کنف، پشم، کتان و … در طراحی رومیزی و وسایلی از این قبیل استفاده می شود. بر همین اساس در دکوراسیون داخلی به سبک روستیک نیز از اینگونه پارچه ها در دکوراسیون داخلی استفاده می شود.
نوع فلزات استفاده شده در سبک روستیک
استفاده از فلزاتی مانند برنج، مس و آهن در دکوراسیون داخلی از دیگر عناصری هستند که در سبک روستیک جایگاه خاصی دارند. به عبارت دیگر فلزات جلا خورده و براق جایی در طراحی دکوراسیون به سبک روستیک ندارند.
فرم های این سبک
با توجه به اینکه ویژگی اصلی سبک روستیک در طراحی داخلی این است که فضا دست نخورده و طبیعی باشد، بر همین اساس در طراحی دکوراسیون به این سبک از خطوط صاف و مستقیم استفاده نمی شود. بلکه تمرکز بیشتر بر استفاده از فرم های ارگانیک و خطوط تابدار است، چرا که شکل اصلی عناصر طبیعی پر پیچ و خم و تابدار است.
طراحی آشپزخانه به سبک روستیک
سایر ویژگیهای این سبک
علاوه بر مواردی که اشاره شد از دیگر ویژگیهای اجرای سبک روستیک در طراحی داخلی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
* رنگ های مورد استفاده در این سبک: رنگ هایی که معمولا در سبک روستیک استفاده می شوند، رنگ های گرم و یا خنثی هستند. رنگ هایی مانند کرم، قهوه ای و یا سفید رنگ هایی هستند که توسط آنها می توان فضایی دلنشین و آرام را خلق کرد.
* صنایع دستی: از دیگر المان هایی که در هنگام اجرای سبک روستیک در طراحی داخلی باید به آن توجه کرد، استفاده از صنایع دستی و قطعات دست ساز در دکوراسیون داخلی است. دلیل این امر این است که در دکوراسیون خانه های روستایی صنایع دستی جایگاه ویژه ای دارند. علاوه بر این استفاده از فانوس های قدیمی، سبدهای بافته شده یا جعبه های چوبی نیز تاثیر زیادی در زیباتر دیده شدن دکوراسیون روستیک دارند. نکته ای که در رابطه با لوازم دکوری و تزئینی این سبک وجود دارد، این است که باید تعادل را در استفاده از لوازم دکوری رعایت کرد. به عبارت دیگر به کار بردن لوازم دکوری زیاد، تاثیر منفی در زیبایی این سبک دارد.
* از دیگر مولفه های مهم هنگام اجرای سبک روستیک در طراحی داخلی، نوع چیدمان مبلمان است. در واقع نوع چیدمان مبل باید ناهماهنگ باشد تا زیبایی بیشتری به دکوراسیون داخلی داده شود.
* وسایل روشنایی در این سبک: وسایل روشنایی که در این سبک استفاده می شوند، باید خصوصیات ظاهری خاصی داشته باشند. به عنوان مثال لوسترهایی که در این نوع دکوراسیون استفاده می شوند باید از متریال هایی مانند چوب و یا آهن ساخته شده باشند.
* درب های این سبک: درب هایی هم که در این نوع دکوراسیون استفاده می شوند، معمولا دارای بافتی ضخیم هستند. علاوه بر این استفاده از گلدان های قدیمی نیز در قسمت های مختلف فضای داخلی از دیگر جزئیاتی هستند که با رعایت آنها می توان یک سبک روستیک بی نظیر را اجرا کرد.
اتاق خواب به سبک روستیک
اجرای درست این سبک
اجرای درست جزئیات سبک روستیک در زیبایی این سبک بسیار موثر است. بر همین اساس بهتر است اجرای این سبک به طراحان موفق در این زمینه سپرده شود. لازم به ذکر است که هر فردی امکان اجرای درست این طرح را ندارد، چرا که اجرای این طرح نیازمند تجربه و تخصص کافی است. یکی از گروه های معماری موفق در زمینه طراحی و اجرای سبک روستیک، گروه معماری روبینا حسینی است. دلیل موفقیت این گروه در طراحی داخلی بکارگیری طراحان موفق و مطرح، همچنین تیم اجرایی حرفه ای در این زمینه است. جهت دیدن پروژه های موفق گروه روبینا حسینی کافی ست به سایت این گروه معماری مراجعه نمایید، تا با طرح های بکر و دیدنی این گروه آشنا شوید.